MENYASSZONYTÁNC VAGY MENYECSKETÁNC?

www.imma.hu – Kata

 1. A táncot a CM kezdi, ő kéri fel a menyasszonyt / menyecskét.
 2. Ügyel arra, hogy a vendégek kellő és dinamikus időt táncoljanak a menyasszonnyal. Nincs mese beosztja az idejüket. 100 fős vendégség esetén így is kb. 30-40 perc táncot jelent a friss feleségnek összesen.
 3. A családtagokat együtt is parkettre hívhatja
 4. Ügyel a menyasszony állapotára*. A ceremónia előtt vizet, zsebkendőt, nedves törlőkendőt készít elő, amit egy nem látható helyre bekészít.
 5. A zenésszel együttműködve figyelik egymás végszavát
 6. A menyasszonyrablókkal az est folyamán előre egyeztet, hogy ennél a ceremóniablokknál utoljára álljanak sorba az asszonytolvajok, így senki nem marad ki a fazéktáncból, továbbá nem akasztja meg a közös programot.
 7. A menyasszonyt tilos a gerillaharcosoknak felemelni és dobálni! Az általam vezetett esküvőkön a fiúkkal vagy épp vagány lányokkal mindig megbeszélem, hogy a menyasszony lába nem hagyhatja el a talajt. Ebből már voltak csúnyabalesetek más esküvőkön, természetesen nem nálam.
 8. A táncot a vőlegény / férj zárja, aki az addig összekongatott zsetonokkal együtt elszaladnak az asszonnyal átöltözni, pihenni, frissülni. (népi hagyományok szerint itt a pásztorpercek következtek)
 1. Elegáns doboz
 2. Kosárka
 3. Faládika

Mindenki a saját ízlésének megfelelően térhet vissza menyecskeként-nem csak a piros szín divatos (esküvőplaza.hu)

 1. Legyen lapostalpú cipőd!  (mindegy hogy melyik fajta táncot választod.)
 2. Érdemes a cipőd a Nagy Nap előtt többször kipróbálnod, járhatsz benne otthon, esetleg a pároddal táncolhatsz a szoba közepén.
 3. Azonnali frissülésre tökéletes megoldás pár korty víz esetleg a nedves törlőkendővel való arcfrissítés. Nyugi a smink eddigre már 10 – szer elpárolgott rólad.
 4. Tánc közben érdemes mindig –mint ahogy a balettáncosok is teszik- egy távolabbi pontra figyelni, a forgó mozgáshoz igazítva. Fixpont, ahova a fej mindig ugyanoda tér vissza. A szédülést ezzel szokták kivédeni.
 5. Spórolj az energiával! Nem kell az első vendégnél apait-anyait beleadni, mert hátra van még 99. Bőven megteszi az energiatakarékos jobbra 2-balra 2 csárdásalap.
 6. Ha úgy érzed, hogy kellően borgőzös vendég fog elkapni pillanatokon belül, aki pörög, mint a ringlispíl, akkor nyugodtan vedd át az irányítást és beszéltesd, mosolyogj, remélve azt, hogy az asztronautás kiképzéséről megfeledkezik kicsit.
SZALONOK A RUHAVÁLASZTÁSRA-TERVEZÉSRE:
 1. RAMI WEDDING DRESS (Adorján Ramónával készült interjút itt olvashatod)
 2. INANNA WEDDING
 3. ESKÜVŐI RUHAPLÁZA
 4. NORILUCA-FRENYÓ NÓRA SZALON
 5. KAZINCZY SZALON- SZEGED
 6. INDIVIDUELLE-GYŐR
 7. ESKÜVŐ SOPRON
 8. ÉVA SZALON – DEBRECEN
 9. FEHÉR RÓZSA SZALON-SZOMBATHELY
 10. KLOE-PÉCS

Remélem tetszett az írásom! Iratkozz fel a hírlevelemre, illetve oszd meg a bejegyzést, hogy másokhoz is eljuthasson, akik szintén tanácsra vágynak!

Megosztás

Facebook

Hasonló cikkek

THE BIG FAKE WEDDING- A NAV ELKASZÁLT MINDENKIT

Balázsék rádióműsorában beszélt az egykori NAV-os munkatárs pénteken arról, hogy Nemzeti Adó- és Vámhivatal kötelékében gyakran vettek részt különleges bevetésen. Így kerülhetett sor egy kamulagzi megrendezésére is, amit 1 hónap alatt hoztak össze az ügynökök

Tovább olvasom »

Kérd a top 10-es esküvőhelyszín-listát!

Máris landol a postafiókodban az e-bookom! Az első levél után sem hagylak magadra, rendszeresen érkezem hasznos tippekkel az esküvődhöz!